blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Deser bawarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Deser bawarski

Składniki:

Deser bawarski

 

 

  • Składniki syropu:
  • 50 dag moreli,
  • 250 ml białego wina,
  • 10 dag cukru
  • , łyżka soku cytrynowego,
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Deser bawarski
Przekrojoną wanilię włożyć do gorącego mleka. Namoczyć żelatynę. Ubić na parze żółtka z cukrem, dodać wanilię, połączyć z mlekiem waniliowym. Wstawić do naczynia z lodem i ubijając, schłodzić. Ubić śmietanę i połączyć z kremem, wstawić do lodówki. Na syrop: obrane morele pokroić w plasterki. Podgrzać wino z cukrem oraz sokiem cytrynowym i 8 min dusić w nim owoce. Wyjąć owoce, gotować wywar, aż zgęstnieje. Zimny krem podzielić na porcje, zalać syropem z owocami. Posypać cukrem pudrem.