slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Książka Kucharska: Ciasta i desery z borówkami

Deser borówkowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na prosty w przygotowaniu i pyszny deser na zimno. Deser składa się z 4 składników, które idealnie łączą się ze sobą tworząc świetne połączenie. Polecam.

Deser borówkowy

Składniki:

Deser borówkowy

 

  • 125 g borówek
  • 100 g mascarpone
  • 1 łyżka miodu
  • 140 g serka homogenizowanego waniliowego

Sposób przygotowania:

Deser borówkowy
Borówki myjemy i osuszamy. Kilka odkładamy do dekoracji a resztę przekładamy do wysokiego naczynia.

Do owoców dokładamy mascarpone i miód oraz blendujemy. Przekładamy krem do dwóch pucharków.

Na kremie układamy serek homogenizowany i dekorujemy borówkami.

Gotowy deser przechowujemy w lodówce. Smacznego.

Tagi:

deser borówki