Sposób przygotowania:
Kruchy z winogronemETAP 1
CIASTO KRUCHE:
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Następnie dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta, czyli masło, cukier, żółtka, sól oraz proszek do pieczenia.
ETAP 2
Składniki najpierw siekamy nożem, a następnie zagniatamy na jednolite ciasto.
ETAP 3
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wałkujemy i wykładamy nim dno i boki blaszki. Tak przygotowane nakłuwamy widelcem i posypujemy kaszą manna.
ETAP 4
Przepłukanie i osuszone winogrono obieramy z koralików. Obrane winogrono łączymy z mąką ziemniaczaną. Tak przygotowane owoce wykładamy na ciasto kruche.
ETAP 5
KRUSZONKA:
Mąkę, cukier oraz tłuszcz umieszczamy w misce. Składniki rozkruszamy w dłoniach do uzyskania kruszonki. Gotową kruszonkę wykładamy na owoce.
Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 50 minut w 180°C.
Gotowe studzimy, oprószamy cukrem pudrem i podajemy.
SylaUla
cherry
Czekoladka 2