Sposób przygotowania:
Ekspresowy deser borówkowy
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Do naczynia wlać mleko, wsypać proszek na krem i ubijać około 5 minut.
Każdy biszkopt maczać w mleku, układać na dnie tortownicy. Wyłożyć połowę kremu, dookoła tortownicy ułożyć moczone w mleku biszkopty i posypać połowę borówek. Znów rozłożyć namoczone biszkopty, rozsmarować resztę kremu i posypać borówkami.
Deser schłodzić godzinę w lodówce.
Do naczynia wlać mleko, wsypać proszek na krem i ubijać około 5 minut.
Każdy biszkopt maczać w mleku, układać na dnie tortownicy. Wyłożyć połowę kremu, dookoła tortownicy ułożyć moczone w mleku biszkopty i posypać połowę borówek. Znów rozłożyć namoczone biszkopty, rozsmarować resztę kremu i posypać borówkami.
Deser schłodzić godzinę w lodówce.
marietta
SylaUla
zewa