zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Ekspresowy deser borówkowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Czasami jest tak, że nagle najdzie nas ochota na coś słodkiego. I tu z pomocą przychodzą tak zwane gotowce, które używane od czasu do czasu nie zaszkodzą. Dzięki gotowcowi powstał całkiem smaczny deser.

Ekspresowy deser borówkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ekspresowy deser borówkowy

 

  • 1,5 szk borówek amerykańskich
  • mięta do dekoracji
  • 2 op okrągłych biszkoptów
  • 1 szk mleka
  • 1 op kremu waniliowego do tortów
  • 220 ml zimnego mleka

Sposób przygotowania:

Ekspresowy deser borówkowy
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

Do naczynia wlać mleko, wsypać proszek na krem i ubijać około 5 minut.

Każdy biszkopt maczać w mleku, układać na dnie tortownicy. Wyłożyć połowę kremu, dookoła tortownicy ułożyć moczone w mleku biszkopty i posypać połowę borówek. Znów rozłożyć namoczone biszkopty, rozsmarować resztę kremu i posypać borówkami.

Deser schłodzić godzinę w lodówce.
Ekspresowy deser borówkowy
na biszkopty wyłożyć połowę kremu waniliowego
Ekspresowy deser borówkowy
na krem rozsypać borówki i rozłożyć namoczone biszkoty
Ekspresowy deser borówkowy
znów rozsmarować krem i znów rozsypać borówki.