Sposób przygotowania:
Konfitura wiśniowa z kakao, czekoladą i cynamonem
1. Umyte, osuszone i wydrylowane wiśnie przekładamy do garnka, wsypujemy żelfix, zagotowujemy i gotujemy minutę, następnie wsypujemy cukier i gotujemy trzy minuty od zagotowania.
2. Wiśnie zdejmujemy z ognia i dodajemy do nich czekoladę połamaną na mniejsze kostki, cynamon i kakao, dokładnie mieszamy, aż składniki ładnie się połączą.
3. Gorącą rozlewamy do wyparzonych, czystych i suchych słoiczków, dokładnie zakręcamy. Odstawiamy. Wystudzone przenosimy do spiżarni.
Moje rady:
Z tej receptury wyszło mi 6 słoiczków po 175 ml.
Waga wiśni po wydrylowaniu, więc trzeba kupić więcej niż jeden kilogram.
Słoiczki z konfiturą można odwrócić do góry dnem lub przykryć grubym ręcznikiem.
2. Wiśnie zdejmujemy z ognia i dodajemy do nich czekoladę połamaną na mniejsze kostki, cynamon i kakao, dokładnie mieszamy, aż składniki ładnie się połączą.
3. Gorącą rozlewamy do wyparzonych, czystych i suchych słoiczków, dokładnie zakręcamy. Odstawiamy. Wystudzone przenosimy do spiżarni.
Moje rady:
Z tej receptury wyszło mi 6 słoiczków po 175 ml.
Waga wiśni po wydrylowaniu, więc trzeba kupić więcej niż jeden kilogram.
Słoiczki z konfiturą można odwrócić do góry dnem lub przykryć grubym ręcznikiem.
biedroneczki
Babeczka35
mocsłodkości
Babeczka35
Dziękuję :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Polecam spróbować, nam smakowała :)