Sposób przygotowania:
Deser- końcówka zapasów:-)
Do garnka wlać wodę, dodać miód i zagotować. Jabłko umyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki a plasterki na pół. Banan pokroić w plasterki. Owoce wrzucić do gotującej się wody i gotować 2 minut z zegarkiem w ręku. Odlać 6 łyżek słodkiej wody a owoce odcedzić i lekko przestudzić. Przełożyć do pucharków.W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z dwoma łyżkami mleka a potem dodać nutellę. Żelatynę rozpuścić w słodkiej wodzie spod gotowania owoców. Dodać do rozpuszczonej czekolady, wymieszać. Zdjąć garnek i lekko przestudzić czekoladę.W między czasie białka ubić na sztywną pianę utrwalając ją łyżeczką cukru. Delikatnie dodawać porcjami pianę do przestudzonej czekolady i dokładnie ale delikatnie mieszać. Chochlą rozlewać mus do pucharków. Odstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny ( ja trzymała 6 godzin).Przed podaniem udekorować płatkami czekolady białej i świeżą mandarynką.
zewa
monikaT83