Sposób przygotowania:
Deser mandarynkowy
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i dokładnie wymieszać, by nie powstały grudki.
Mandarynki przelać razem z zalewą do głębokiego naczynia, odłożyc do dekoracji 8 cząstek.
Starannie zmiksować na mus, połączyć z cukrem i jogurtem. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać żelatynę i wymieszać. deser mandarynkowy rozlać do pucharków po czym wstawić na 3 godziny do lodówki.
Podawać gdy deser dobrze stężeje.
Udekorować bitą śmietaną
Mandarynki przelać razem z zalewą do głębokiego naczynia, odłożyc do dekoracji 8 cząstek.
Starannie zmiksować na mus, połączyć z cukrem i jogurtem. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać żelatynę i wymieszać. deser mandarynkowy rozlać do pucharków po czym wstawić na 3 godziny do lodówki.
Podawać gdy deser dobrze stężeje.
Udekorować bitą śmietaną