Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Deser mleczno-truskawkowy z lodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Deser z lodami jest wyśmienity na upalne dni.

Deser mleczno-truskawkowy z lodami

Składniki:

Deser mleczno-truskawkowy z lodami

 

  • 150 ml skondensowanego mleka niesłodzonego
  • 15-20 dag truskawek
  • 1 galaretka truskawkowa
  • lody
  • sos tiramisu
  • liście mięty
  • tarta biała czekolada

 

Sposób przygotowania:

Deser mleczno-truskawkowy z lodami
Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki, zmiksować. Galaretkę rozpuścić 1/2 szkl gorącej wody, ostudzić. Mleko ubić, połączyć z truskawkami i tężejąca galaretką, wyłożyć do pucharków, odłożyć do lodówki do stężenia. Na zimną galaretkę ułożyć po gałce lodów, polać sosem tiramisu, ozdobić listkiem mięty i posypać utartą biała czekoladą, od razu podawać.