Sposób przygotowania:
Deser Panna Cotta z sercem
Galaretkę rozpuszczam w 250 ml gorącej wody, pozostawiam do ostudzenia i wlewam do foremki z serduszkami, a resztę na płaskie niewielkie naczynie. Gdy galaretka stężeje, wykrawaczką wycinam serduszka, wykładam serduszka z foremki na talerz. Żelatynę zalewam dwiema łyżkami zimnej wody i odstawiam do napęcznienia na 5 - 10 minut. Do garnuszka wlewam śmietanę i mleko. Następnie wsypuję cukier, cukier waniliowy i podgrzewam całość aż cukier się rozpuści. Gdy całość się zagotuję, garnuszek zdejmuję z ognia. Wtedy dodaję napęczniałą żelatynę szybko mieszam do rozpuszczenia. Po bokach szklanych pucharków układam serca z galaretki, zalewam je ostudzoną masą panna cotta - w razie gdyby masa zdążyła już stężeć, miksuję ją chwilę mikserem i dopiero wlewam do naczyń. Wierzch deseru dekoruję sercem wyciętym z plastra obranej pomarańczy, serduszkiem z galaretki oraz wiórkami czekolady. Deser wstawiam do lodówki lub od razu podaję.