aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Deser ryżowy z miodem i wiśniami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszny, szybki i bardzo łatwy w przygotowaniu deser ryżowy, gotowany na mleku z domowym dzemem wiśniowym

Deser ryżowy z miodem i wiśniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser ryżowy z miodem i wiśniami

 

  • 100 g ryżu białego,
  • 1,5 szklanki mleka,
  • 1 łyżka miodu,
  • 2 łyżki dżemu wiśniowego,
  • chipsy kokosowe.

Sposób przygotowania:

Deser ryżowy z miodem i wiśniami
Ryż gotujemy w mleku. Jeśli gotujemy w woreczku to po 5 minutach rozrywamy woreczek i wysypujemy ryż, tak by cały był pokryty mlekiem. Mieszamy, żeby nie przypalił się do garnka. Następnie miksujemy ryż blenderem, dodając łyżkę miodu. Przekładamy do szklanki, odstawiamy do ostudzenia. Po ostudzeniu nakładamy dżem wiśniowy i dekorujemy chipsami kokosowymi.
Deser ryżowy z miodem i wiśniami
ryz gotujemy w mleku do miekkosci, mieszamy
Deser ryżowy z miodem i wiśniami
przekladamy do szklanki i odstawiamy do ostudzenia
Deser ryżowy z miodem i wiśniami
nakladamy dzem wisniowy, najlepiej domowy
Deser ryżowy z miodem i wiśniami
dekorujemy chipsami kokosowymi i podajemy

Tagi:

ryż chipsy