Sposób przygotowania:
Deser truskawkowy na cieście francuskim.
Płat ciasta wyjąć z zamrażarki i rozmrozić,rozwałkować,nakłuć w wielu miejscach widelcem,wyłożyć na blachę i wstawić na godzinę do lodówki.Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C z 20 min.,a potem zmniejszyć do 160 st.C i piec jeszcze 15 min.W międzyczasie pieczenia zrobić krem waniliowy:jaja utrzeć z cukrem i mąką kukurydzianą,rozpuścić w ciepłym mleku,zagotować,miesza- -jąc.Sos truskawkowy:truskawki z cukrem podgrzać i zmiksować. Ciasto wyjąć i pokroić na prostokąty,na które układać kilka truskawek,przykryć drugim kawałkiem ciasta.Na ten kawałek dać kremu waniliowego przez tulejkę i znów przykryć kolejnym prostokątem ciasta,posypać na wierzchu cukrem pudrem.Podawać deser na talerzu z sosem truskawkowym.