TeresaJ

TeresaJ

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Deser winogronowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zimny deser na letnie dni.

Deser winogronowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Deser winogronowy

 

Sposób przygotowania:

Deser winogronowy
Galaretki rozpuścić w pół litra gorącej wody.Wlać po równo do 5 szerokich szklanek.Wrzucić po kilka połówek winogron, wcześniej usunąć z nich pestki.Śmietanę ubić według przepisu, kiedy wszystko stężeje nałożyć po dwie łyżki śmietany do każdej szklanki.Pasek czekolady zetrzeć na grubej tarce, posypać startą czekoladą bitą śmietanę, ozdobić kostką czekolady i kulkami winogron.
Deser winogronowy
Galaretka wylana.Winogrona dodane.Czegóż chcieć więcej...
Deser winogronowy
Bita śmietana jest już wyłożona do wszystkich szklaneczek.
Deser winogronowy
Deser jest już gotowy.Efekt końcowy jest lepszy niż w marzeniach.