Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Deserek brzoskwiniowo-waniliowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pycha deserek. Wyglądam tak jak smakuje :)

Deserek brzoskwiniowo-waniliowy

Składniki:

Deserek brzoskwiniowo-waniliowy

 

  • 1 sztuka Galaretka brzoskwiniowa,
  • 150 ml wrzątek,
  • 1 sztuka brzoskwinie w puszce,
  • 400 g serek waniliowy,
  • do dekoracji posypka czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Deserek brzoskwiniowo-waniliowy
Galaretkę rozpuszczamy w 150ml wrzątku dużo mniej powinniśmy użyć wody niż na opakowaniu podano. Kroimy brzoskwinie z puszki na mniejsze części dokładnie na kwadraciki wielkość zależy od nas ale mniejsze ładniej wyglądają . Pokrojone brzoskwinie wrzucamy do galaretki , mieszamy i wylewamy około 5-6 łyżek do miseczki w której robimy deserek. Wstawiamy do lodówki żeby się zastygło. W tym czasie dodajemy serek waniliowy do galaretki , może wydawać się rzadkie i że się nie skrzepnie ale oto chodzi . Wyjmujemy zastygniętą galaretkę z lodówki i wlewamy przynajmniej do połowy miseczki , kubeczka , czy czego tam używamy . Ja użyłem małych kubeczków. I wstawiamy do lodówki na minimum 2h. Zastygnięty deser nie bardzo będzie chciał odejść od naszej miseczki czy też kubeczka. Więc dosłownie na chwilę wsadzamy go do gorącej wody. I będzie nam łatwiej go wyjąć :) Życzę Smacznego !