Sposób przygotowania:
Deserek z chrupiącą pszenicą w miodzie
Kilka krążków ananasa odsączamy na sicie a następnie kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy blenderem.
Śmietanę 30 % mocno schłodzoną ubijamy na sztywną masę z dodatkiem cukru pudru.
Następnie ubitą śmietanę delikatnie łączymy z serkiem mascarpone.
Do szklanych pucharków układamy warstwami jak kto lubi.
U mnie pszenica w miodzie następnie cienka warstwa zmiksowanego ananasa, na to ubita śmietana z serkiem mascarpone ,znowu pszenica ,śmietana i pszenica udekorowane listkami mięty i kawałkami czekolady .
Drugi deserek podobnie z tym że na górze ostatnia warstwa to ubita śmietana z serkiem mascarpone.(ułożyć można różnie jak kto woli).
Śmietanę 30 % mocno schłodzoną ubijamy na sztywną masę z dodatkiem cukru pudru.
Następnie ubitą śmietanę delikatnie łączymy z serkiem mascarpone.
Do szklanych pucharków układamy warstwami jak kto lubi.
U mnie pszenica w miodzie następnie cienka warstwa zmiksowanego ananasa, na to ubita śmietana z serkiem mascarpone ,znowu pszenica ,śmietana i pszenica udekorowane listkami mięty i kawałkami czekolady .
Drugi deserek podobnie z tym że na górze ostatnia warstwa to ubita śmietana z serkiem mascarpone.(ułożyć można różnie jak kto woli).
gusia1000