BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1424]

Deserek z chrupiącą pszenicą w miodzie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam smaczny deserek .Połączenie śmietany,serka mascarpone pysznego ananasa oraz ziarenek chrupiącej pszenicy w miodzie skusi małych i dużych łasuchów.

Deserek z chrupiącą pszenicą w miodzie

Składniki:

Deserek z chrupiącą pszenicą w miodzie

 

  • ananas plastry w puszce 1 puszka,
  • śmietana 30 % 400 ml,
  • cukier puder 2 łyżki,
  • serek mascarpone 250 g,
  • pszenica w miodzie ( w zależności ile deserków robicie i ile pszenicy dodacie),
  • listki mięty,
  • kawałki czekolady,

Sposób przygotowania:

Deserek z chrupiącą pszenicą w miodzie
Kilka krążków ananasa odsączamy na sicie a następnie kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy blenderem.

Śmietanę 30 % mocno schłodzoną ubijamy na sztywną masę z dodatkiem cukru pudru.

Następnie ubitą śmietanę delikatnie łączymy z serkiem mascarpone.

Do szklanych pucharków układamy warstwami jak kto lubi.

U mnie pszenica w miodzie następnie cienka warstwa zmiksowanego ananasa, na to ubita śmietana z serkiem mascarpone ,znowu pszenica ,śmietana i pszenica udekorowane listkami mięty i kawałkami czekolady .

Drugi deserek podobnie z tym że na górze ostatnia warstwa to ubita śmietana z serkiem mascarpone.(ułożyć można różnie jak kto woli).

Tagi:

deser