Sposób przygotowania:
Deserek z mango
Żelatynę rozpuścić we wrzątku. ok pół szklaneczki literatki.
Owoce mango obrać i pokroić na kawałki (odłożyć 1/4 owocu na dekorację)
Owoce dokładnie zmiksować, dodać cukier sok z cytryny i śmietanę.
Miksować jeszcze przez chwilę..
Dodać rozpuszczoną żelatynę .. dobrze wymieszać.
Rozlać do pucharków i odstawić do zastygnięcia.
Ubić śnieżkę, udekorować deserki.
Owoce mango obrać i pokroić na kawałki (odłożyć 1/4 owocu na dekorację)
Owoce dokładnie zmiksować, dodać cukier sok z cytryny i śmietanę.
Miksować jeszcze przez chwilę..
Dodać rozpuszczoną żelatynę .. dobrze wymieszać.
Rozlać do pucharków i odstawić do zastygnięcia.
Ubić śnieżkę, udekorować deserki.
czarownica
Pyza
luna19
hmm... czy ja wiem? mango kojarzy mi sie troche z gruszkami albo nektarynkami.. zawsze wybieram te ktore nie mają ciemno zielonych boków.. a są pod skórką dają się lekko ugnieść..
msewka
justynak223