Sposób przygotowania:
Deserki porzeczkowe bez pieczeniaSPÓD:

Herbatniki przekładamy do miski. Dodajemy do nich cukierki. Całość ugniatamy do rozkruszenia i połączenia składników.
ETAP 2

Otrzymaną masę dzielimy na 4 części. Wykładamy nią dna przygotowanych obręczy.
ETAP 3

ŚRODEK:
Porzeczki przepłukujemy i osuszamy. Gotowe przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i zagotowujemy. Gdy owoce są miękkie i puszczą sok przecieramy je przez gęste sito. W ten sposób otrzymałam 0,5 szklanki musu porzeczkowego. Gotowy mus studzimy.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody (około 1/3 szklanki). Jogurt przekładamy do miski. Dodajemy do niego mus i miksujemy. Następnie wlewamy mleko skondensowane. Po wymieszaniu składników wlewamy żelatynę. Całość dokładnie miksujemy.
ETAP 4

Gotową masę wylewamy do przygotowanych obręczy.
WIERZCH:

Herbatniki rozkruszamy. Tak przygotowane wykładamy na wierzch deserków. Całość odstawiamy do chłodu na około 2 godziny, by środek dobrze zastygł.
Gotowe deserki delikatnie wyciągamy, dekorujemy świeżymi owocami i podajemy.