marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Deska serów różnych po francusku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wymienione gatunki serów rozpakować i rozłożyć po kawałku na desce do podawania.Winogrona umyć i osączyć z wody i podawać z serami i winem.

Deska serów różnych po francusku.

Składniki:

Deska serów różnych po francusku.

 

  • 3 gatunki pleśniowych serków,m.in.rokpol,
  • 3 plasterki sera morskiego,ostrego,
  • 3 plasterki sera Goudy,
  • 5 plasterków Camemberta,
  • 6 rodzajów Tartara,
  • kiść winogron ciemnych i zielonych dodatkowo,
  • 1 świeża bagietka.

 

Sposób przygotowania:

Deska serów różnych po francusku.
Gatunki sera rozpakować i pokroić na plasterki,a niektóre,np.pleśniowe nie kroić lecz podać w całości,a Tartare można podać w miseczkach.Winogrona umyć i zostawić,aby obciekły trochę z wody,a potem położyć koło serów na desce,a do tego bagietka
chrupiąca i czerwone wino.