Sposób przygotowania:
Dewolaje z kurczakiem
Pieczarki dokładnie myję a następnie siekam w drobną kosteczkę. Cebulę i umyty szpinak również drobno siekam. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju ja dałam rzepakowy, smażę pieczarki, cebulę oraz świeży szpinak. Doprawiam solą i mielonym pieprzem. Na sam koniec dodaję natkę.
Mieszam dokładnie.
Umyty filet z kurczaka rozcinania wzdłuż tak by powstało nam 6 kotletów, rozbijam. Doprawiam mięso przyprawą do kurczaka, pieprzem i solą. Na środek kotleta kładę łyżkę farszu, dodaję ser i prażoną cebulkę. Zawijam w roladkę .
Kotlety panieruje najpierw w jajku potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej a następnie na małym ogniu smażę kotlety na rumiano. Podaję z ulubionymi dodatkami np. surówką.
Mieszam dokładnie.
Umyty filet z kurczaka rozcinania wzdłuż tak by powstało nam 6 kotletów, rozbijam. Doprawiam mięso przyprawą do kurczaka, pieprzem i solą. Na środek kotleta kładę łyżkę farszu, dodaję ser i prażoną cebulkę. Zawijam w roladkę .
Kotlety panieruje najpierw w jajku potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej a następnie na małym ogniu smażę kotlety na rumiano. Podaję z ulubionymi dodatkami np. surówką.