2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Diabelskie spaghetti trójkolorowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 420
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Dla złagodzenia ostrego smaku polecam do tej potrawy lampkę wytrawnego białego wina:)

Diabelskie spaghetti trójkolorowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Diabelskie spaghetti trójkolorowe

 

  • 40 dag makaronu spaghetti tri color
  • 50 dag pomidorów w puszce
  • 40 dag fileta z indyka
  • 1 cebula
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 1 papryczka chili
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 dag startego zółtego sera
  • sól do smaku
  • pieprz czarny świeżo mielony do smaku

Sposób przygotowania:

Diabelskie spaghetti trójkolorowe
W rondelku rozgrzać oliwę dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz przecisnięty przez praske czosnek i chwilę smażyć mieszając,następnie dodać pokrojony w kosteczkę filet z indyka posolić do smaku i dusić 10 minut,włozyć pomidory z puszki i gotować aż woda z sosu odparuje,gdy zacznie sos gestnieć dodać kukurydze i wydrążoną z nasionek papryczkę którą drobniutko kroimy dusić jeszcze chwilę doprawić do smaku pieprzem -można z niego zrezygnować bo sos jest dość ostry,wsypać starty żółty ser-najlepszy jest parmezan ale ja dałam goudę ,zamieszać odstawić z ognia aż ser się rozpuści. Makaron ugotować jak w przepisie na opakowaniu odcedzić podawać z sosem diabelskim:)
Diabelskie spaghetti trójkolorowe
sos gotujemy aż zgestnieje doprawiamy do smaku