Sposób przygotowania:
Dietetyczne spaghetti
Zaczynamy od piersi indyczej z której robimy sobie porcję mielonego mięsa za pomocą maszynki do mielenia . Zmielone mięso wrzucamy na patelnie bądź wok i zaczynamy lekko podpiekać dodając szczyptę soli oraz pieprzu. Nasze pomidory sparzamy i obieramy skórki, następnie drobno kroimy i wrzucamy do rondelka i wstawiamy na mały ogień. Pomidory gdy zaczną tworzyć jednolitą konsystencję doprawiamy solą , pieprzem , bazylią , oregano oraz wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Po podpieczeniu mięsa wrzucamy do niego nasz sos i całość zastawiamy jeszcze na kilka minut na małym ogniu . Do garnka z wrzącą wodą wrzucamy opakowanie makarony pełnoziarnistego i gotujemy do miękkości . Gotowy makaron odcedzamy porcjujemy na talerzach a na wiech polewamy przygotowany sos pomidorowy z piersią indyczą . Smacznego