Sposób przygotowania:
Dietetyczny bakłażan na ostro
1. Kurczaka kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy na kilka godzin przed przygotowaniem dania: chilli,, solą.
2. Podsmażamy mięsko wraz z drobno posiekaną cebulką i pokrojoną w kostkę papryką.
3. Zawartość patelni przyprawiamy pieprzem i posypujemy ziołami prowansalskimi.
4. Bakłażana przekrawamy na pół w postaci "łódeczek" i wyskubujemy środek.
5. Umieszczamy farsz w środku bakłażana.
6. Kroimy mozzarellę w paski i umieszczamy na farszu.
7. Do rozgrzanego piekarnika (170 stopni) wkładamy owiniętego w folię aluminiową bakłażana na 35 minut.
iiii...gotowe :)
Smacznego! :)
2. Podsmażamy mięsko wraz z drobno posiekaną cebulką i pokrojoną w kostkę papryką.
3. Zawartość patelni przyprawiamy pieprzem i posypujemy ziołami prowansalskimi.
4. Bakłażana przekrawamy na pół w postaci "łódeczek" i wyskubujemy środek.
5. Umieszczamy farsz w środku bakłażana.
6. Kroimy mozzarellę w paski i umieszczamy na farszu.
7. Do rozgrzanego piekarnika (170 stopni) wkładamy owiniętego w folię aluminiową bakłażana na 35 minut.
iiii...gotowe :)
Smacznego! :)