Sposób przygotowania:
Dietetyczny fishburger
Rybę dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, dzielimy na 2 porcje i nacieramy z obu stron solą i pieprzem, a następnie z jednej strony oprószamy ziołami prowansalskimi - odstawiamy na 15 minut.Czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy porwany szpinak i dusimy na małym ogniu, aż zwiędnie - doprawiamy do smaku. Rybę przekładamy do naczynia na parę i gotujemy około 5 - 7 minut, na każdy kawałek nakładamy połowę szpinaku. Jogurt i majonez przekładamy do miseczki, dodajemy posiekaną bazylię, doprawiamy do smaku i mieszamy. Bułkę przekrawamy w połowie i podgrzewamy chwilę na grillu, połówkę bułki smarujemy łyżeczką sosu, nakładamy roszponkę i świeży szpinak, dorsza i krążki cebuli, polewamy łyżeczką sosu i przykrywamy drugą połówką bułki.Smacznego :)
kołczu