2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Fishburgery- kotleciki rybne

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Rewelacyjny patent dla dzieci które zwykłego fileta rybnego nie wezmą do ust,tu rybkę przemycimy doskonale...

Fishburgery- kotleciki rybne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fishburgery- kotleciki rybne

 

Sposób przygotowania:

Fishburgery- kotleciki rybne
Ugotowane ziemniaki ,ja miałam z poprzedniego dnia z obiadu przełożyć do miseczki rozgnieść widelcem. Rybkę pokroić na mniejsze kawałki wrzucić na wrzącą osoloną wodę , gotować około 3 min po czym wyjąć ostudzić ,chodzi o to by ryba nie była surowa,dołożyć do ziemniaków , wbić jajko wsypać kaszę mannę dołożyć płaską łyżkę śmietany rozgnieść czosnek,cebulę pokroić w kosteczkę ,doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać wszystko razem widelcem nie musi być to gładkie puree ,ale żeby masa się związała. Z tak przygotowanej masy formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na rumiano. Podawać je możemy z ryżem i surówką ale moje dzieci najchętniej jedzą je gołe:)
Fishburgery- kotleciki rybne
ziemniaki rozgniatamy wbijamy jajko wsypujemy kaszę mannę
Fishburgery- kotleciki rybne
następnie dodajemy podgotowaną rybkę mirunę
Fishburgery- kotleciki rybne
masę mieszamy formujemy kotlety i panierujemy w bułce
Fishburgery- kotleciki rybne
i na koniec smażymy na oleju na złoty kolor