Sposób przygotowania:
Dietetyczny proteinowy chlebek twarogowy
🔘 Ciasto na chleb: w dużej szklanej misce zblendować jajka, następnie dodać twaróg i ponownie zblendować na jednolitą masę. Teraz wsypać sól, proszek do pieczenia, kminek, płatki owsiane, nasiona dyni, siemię lniane i suszoną zurawinę. Następnie szpachelką wszystko razem dobrze wymieszać.
🔘 Ciasto na chleb umieścić, rozprowadzić, wyrównać i lekko ugnieść szpachelką w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie chlebek włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 60 minut w 180°C / Górne - Dolne żródło ciepła /, przez ostatnie 10 minut w 180°C / Termoobieg /.
🔘 Ciasto na chleb umieścić, rozprowadzić, wyrównać i lekko ugnieść szpachelką w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie chlebek włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 60 minut w 180°C / Górne - Dolne żródło ciepła /, przez ostatnie 10 minut w 180°C / Termoobieg /.