Sposób przygotowania:
Sernik z jogurtem naturalnym
Cytryny wyszorować krótko sparzyć we wrzątku Ser rozgnieść widelcem i przełożyć do misy.Dodać jogurt ,cukier,cukier waniliowy i sok wyciśnięty z cytryn oraz startą skórkę z jednej cytryny. Zmiksować blenderem na prawie gładką masę.Jajka ubić na pianę i dodać do sera.Dodać przesiane budynie i olejek.Masę serową wymieszać drewnianą łyżką. Przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i dno wyłożone biszkoptami .Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec ok. 50 minut.
![Sernik z jogurtem naturalnym Sernik z jogurtem naturalnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-z-jogurtem-naturalnym-67007.jpg)
![Sernik z jogurtem naturalnym Sernik z jogurtem naturalnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-z-jogurtem-naturalnym-67008.jpg)
evita0007
Sonduli