Sposób przygotowania:
Dip Jaś
Fasolę jaś, jogurt, czosnek, przecier pomidorowy, sos tabasco i sok z cytryny rozetrzeć na pure'e w mikserze. Jeden listek bazylii pozostawić do dekoracji, a resztę rozetrzeć na gładką masę z pozostałymi składnikami. Kilka razy zgarnąć w dół masę która przywarła do ścian miksera. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do miseczki i przyozdobić listkiem bazylii. Przykryć i pozostawić do schłodzenia a w tym czasie przygotować warzywa.
Z czym podawać?
*młode marchewki
*miniaturowe kolby kukurydzy
*papryka pokrojona w paski
*łodygi selera naciowego, pokrojone na kawałki
*paluszki sezamowe
Z czym podawać?
*młode marchewki
*miniaturowe kolby kukurydzy
*papryka pokrojona w paski
*łodygi selera naciowego, pokrojone na kawałki
*paluszki sezamowe