Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Dip - sos rzodkiewkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

pyszny sosik do wędlin, sałatek i warzyw...

Dip - sos rzodkiewkowy

Składniki:

Dip - sos rzodkiewkowy

 

  • 200 ml gęstego jogurtu naturalnego,
  • 5-8 rzodkiewek,
  • 2-3 łyżki posiekanego cienkiego szczypiorku,
  • do smaku: sól, cukier , pieprz biały mielony

 

Sposób przygotowania:

Dip - sos rzodkiewkowy
Rzodkiewki umyć dokładnie, odciąć liście i korzonek. Zetrzeć na tarce jarzynowej o małych oczkach. Dodać do jogurtu razem ze szczypiorkiem. Doprawić sos cukrem, solą i białym mielonym pieprzem. Podawać do jaj, wędlin, warzyw, kanapek.

Tagi:

sosy dip