marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Dip winny z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Serki po wypakowaniu wymieszać z obraną, opłukaną i posiekaną cebulą,zaprawić winem i doprawić.Wymieszać.

Dip winny z cebulką

Składniki:

Dip winny z cebulką

 

  • 4 serki"Bieluchy" naturalne,
  • 1 duża cebula sałatkowa czerwona,
  • 1/4 szklanki wina białego wytrawnego,
  • pieprz ziołowy lub cytrynowy,
  • 3-4 ząbki czosnku,
  • sól morska.

Sposób przygotowania:

Dip winny z cebulką
Cebulę obrać, opłukać w bieżącej wodzie, a ząbki czosnku po zdjęciu z nich błonki zmiażdżyć praską do czosnku. Serki wybrać z pudełka łyżką do średniej miski blaszanej i wlać 1/4 szklanki wina białego. Dodać posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek oraz doprawić pieprzem smakowym i szczyptą soli. Wymieszać i podawać z grzankami lub paluszkami z ciasta francuskiego lub drożdżowego.

Tagi:

dip sosy