kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Dip z białej fasoli.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dip ten może stanowić również dodatek do krakersów.

Dip z białej fasoli.

Składniki:

Dip z białej fasoli.

 

  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 cebula
  • 3 stołowe łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • `szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • łodygi selera naciowego
  • ćwierć szklanki koperku
  • połówka cytryny

Sposób przygotowania:

Dip z białej fasoli.
2 łyżki oliwy rozgrzewamy na patelni. Na rozgrzana oliwę wkładamy pokrojoną cebulę, pokrojony ząbek czosnku.Doprawiamy pieprzem, solą i mieszamy. Następnie dodajemy fasolę z puszki i trochę zalewy(nie za dużo). Wymieszać składniki. Dusimy około 5 minut.Po ostudzeniu całość z patelni miksujemy. Przekładamy do miseczki,posypujemy koperkiem i skraplamy sokiem z połówki cytryny. Łodygi selera kroimy wzdłuż i maczamy w dipie.

Tagi:

dip sosy fasola