kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Dip z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dip z papryką idealny do pieczonych ryb, drobiu, krakersów, chipsów.

Dip z papryką

Składniki:

Dip z papryką

 

  • 150 ml jogurtu naturalnego,
  • 1 płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • 1 pomidor,
  • 1/4 papryki,
  • 1/2 białej cebuli,
  • 1 płaska łyżeczka soli czosnkowej,
  • szczypta bazylii.

 

Sposób przygotowania:

Dip z papryką
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki, usuwamy ze środka pestki, a miąższ kroimy w drobną kostkę. Paprykę i cebulę siekamy. Jogurt mieszamy z koncentratem pomidorowym, warzywami, bazylią i solą czosnkową.

Tagi:

dip sosy papryka