piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Dip z sera pleśniowego.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybki i smaczny w przygotowaniu dip do przekąsek.

Dip z sera pleśniowego.

Składniki:

Dip z sera pleśniowego.

 

  • 100 gram sera pleśniowego
  • 2 stołowe łyżki gęstej śmietany
  • 1/2 małej łyżeczki suszonego oregano
  • szczypta ziołowego pieprzu
  • 2 stołowe łyżki majonezu
  • 1 stołowa łyżka sosu pomidorowego

 

Sposób przygotowania:

Dip z sera pleśniowego.
Ser pleśniowy miksujemy,bądź rozdrabniamy drobno widelce. Do rozdrobnionego sera dodajemy 2 stołowe łyżki gęstej śmietany.Mieszamy składniki.W osobnej miseczce łączymy 2 stołowe łyżki majonezu z 1 stołową łyżką ketchupu.Połączone składniki dodajemy do rozgniecionego sera.Dodajemy 1/2 małej łyżeczki suszonego oregano i szczyptę pieprzu.Mieszamy składniki na jednolita masę.Dip możemy wykorzystać do krakersów bądź chipsów.

Tagi:

sery sosy ser dip sosy