Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Dipopast jajeczny na Wielkanoc

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Nie bardzo wiedziałam jak nazwać to co od jakiegoś czasu pojawia się na naszym wielkanocnym stole

Dipopast jajeczny na Wielkanoc Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dipopast jajeczny na Wielkanoc

 

  • 6 jajek
  • 3 łyżki majonezu ( gęsty- dekoracyjny )
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • sól
  • pieprz biały mielony
  • 4 łyżki pokrojonej rzeżuchy

 

Sposób przygotowania:

Dipopast jajeczny na Wielkanoc
Ugotować jajka na twardo , ostudzić i obrać . Zmiksować w malakserze z majonezem , jogurtem i chrzanem na puszystą masę . Doprawić solą i pieprzem . Wymieszać z połową pokrojonej rzeżuchy - resztą posypać po wierzchu . My na Wielkanoc jemy ją kładąc na wędliny ( najlepiej chuda szynka , polędwica surowa ) lub polewając jajka na twardo .
Dipopast jajeczny na Wielkanoc
Ugotować jajka na twardo - zalać zimna wodą
Dipopast jajeczny na Wielkanoc
Wyjąć i obrać ze skorupek - przygotować do robienia pasty
Dipopast jajeczny na Wielkanoc
Zmiksować na gładko jajka z majonezem i jogurtem
Dipopast jajeczny na Wielkanoc
Doprawić chrzanem , solą i pieprzem - podawac posypane rzeżuchą