pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Dla Mamy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

zrobiłem ten placek dla Mamy na Dzień Matki

Dla Mamy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dla Mamy

 

 

Sposób przygotowania:

Dla Mamy
BISZKOPT: Białka ubić z cukrem na pyszny krem. Potem stopniowo dodawać żółtka a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem wymieszać i upiec biszkopta w temp. 180 st. C. Kiedy się upiecze dać do wystygnięcia i potem przekroić na pół.
MASA: Pół litry mleka zagotować, a w reszcie mleka wymieszać wszystkie składniki prócz masła i galaretki. Połączyć razem z gotującym się mlekiem i mieszać na wolnym ogniu do powstania gęstego budyniu. Zrobić galaretkę jak podano na opakowaniu. Odstawić do wystygnięcia. Następnie wziąć masło i zmiksować, dodać po trochu budyniu. Następnie wmieszać lekko tężejąca galaretkę. Odstawić. Posmarować jeden kawałek placka masą, przyłożyć drugim kawałkiem placka. Na to dać masę i udekorować. (pisakami spożywczymi, kwiatkami)
Dla Mamy
Tak wygląda w środku
Dla Mamy
Mój placek dla Mamy