Sposób przygotowania:
Dom dla Agi
3 dni przed zrobieniem tortu trzeba przygotować dach.Zabarwioną masę cukrową rozwałkowujemy na 2 prostokąty z których zrobimy dach,z białej masy wycinamy "deski" na póżniejszy taras.Przez 2-3 dni wyschną w pokojowej atmosferze. Biszkopt-jajka ubijamy z cukrem na "puszysto"dolewamy powoli olej i delikatnie mieszamy z mąką,wlewamy do prostokątnej formy,pieczemy w temp.175*C przez 45minut,studzimy,dzielimy na 3 placki. 2 margaryny ubijamy i łączymy z kremem nutella(dozujemy wg własnego smaku)Pozostałe 2 wraz z cukrem także ubijamy,dodajemy spirytus i aromat,dzielimy na kilka porcji i barwimy na kolory. Kremem z nutellą przekładamy placki,następnie przekrawamy na pół wzdłuż dłuższego boku,kładziemy jeden na drugi i docinamy do kształtu domu. Masę cukrową barwimy na kilka kolorów,rozwałkowujemy,obkładamy ściany,podłogi tarasów,robimy okna i drzwi,kremem robimy ramy,kratkę na dachu,trawę.Podobne do planów budowlanych? Zawsze można zmienić projekt i zrobić inny tort...
elzbieta8960
marietta
pałla
Tit
darmiona
marietta
Bob39