Sposób przygotowania:
Domek - ciasto bez pieczenia.
W pierwszej fazie należy zmiksować twaróg, palmę oraz cukier. Otrzymana masę podzielić na 2 równe sobie części i do jednej z nich dodać kakao i mieszać, aż otrzyma brunatny kolor.
Herbatniki zamoczyć we wcześniej ugotowanym mleku i układać na tacy w sposób 3x4.
Następnie wysmarować całe herbatniki pierw białą masą, na białą masę znów położyć herbatniki ( także zamoczone w mleku) oraz czarną masę.
Po tych czynnościach należy powoli z lewej i z prawej strony formować kształt domku, łącząc ze sobą końce herbatników.
Następnie włożyć do lodówki na kilka godzin.
Dekoracja: kakao z cukrem pudrem i mlekiem należy polać zewnętrzną warstwę herbatników i posypać koralikami lub wiórkami kokosowymi według uznania.
.
Herbatniki zamoczyć we wcześniej ugotowanym mleku i układać na tacy w sposób 3x4.
Następnie wysmarować całe herbatniki pierw białą masą, na białą masę znów położyć herbatniki ( także zamoczone w mleku) oraz czarną masę.
Po tych czynnościach należy powoli z lewej i z prawej strony formować kształt domku, łącząc ze sobą końce herbatników.
Następnie włożyć do lodówki na kilka godzin.
Dekoracja: kakao z cukrem pudrem i mlekiem należy polać zewnętrzną warstwę herbatników i posypać koralikami lub wiórkami kokosowymi według uznania.
.