mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Domowa Granola

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Domowe musli znakomicie smakuje z jogurtem, stanowi zdrową i smaczną propozycję na śniadanie czy lekki podwieczorek :)

Domowa Granola Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowa Granola

 

Sposób przygotowania:

Domowa Granola
Migdały wkładam do pojemnika i rozdrabniam na niewielkie kawałki za pomocą blendera. W dużej misce umieszczam wszystkie składniki poza rodzynkami i suszoną żurawiną. Dokładnie mieszam. Wsypuję mieszankę na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170*C mieszając kilka razy. Po wystudzeniu mieszam z rodzynkami. Ostudzoną granolę przekładam do słoika, zakręcam szczelnie. Przechowuję w suchym miejscu do kilku tygodni.
Domowa Granola
W dużej misce umieszczam wszystkie składniki poza suszonymi owocami
Domowa Granola
Całość dokładnie mieszam, wlewam olej, miód i golden syrop
Domowa Granola
Mieszankę wykładam na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Domowa Granola
Ostudzoną granolę przesypuję do suchego słoika, zakręcam i przechowuję kilka tygodni