akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Pyszna domowa granola

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Granola- czyli zapiekane płatki owsiane ze słonecznikiem, sezamem, migdałami, miodem i mnóstwem innych pyszności. Warto zrobić ją samemu. Zaoszczędzimy nie tylko pieniądze, ale również zdrowie ;) Jest doskonała jako dodatek do jogurtu czy mleka.

Pyszna domowa granola

Składniki:

Pyszna domowa granola

 

Sposób przygotowania:

Pyszna domowa granola

ETAP 1:

Domowa  granola
Wysypanie granoli na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Jabłko obrać, zetrzeć na tarce. Dodać do niego resztę składników (oprócz rodzynek) i dobrze wymieszać. Powstałą masę wysypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180 st.C około 30-40 minut (warto co jakiś czas otworzyć piekarnik i wymieszać granolę) Po tym czasie wyjąć i wystudzić. Ostudzoną wymieszać z rodzynkami. Tak przygotowaną domową granolę przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego!