slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Domowa granola bakaliowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na super bakaliową granolę pieczoną z miodem. Granola jest świetna na śniadanie z jogurtem i świeżymi owocami. Polecam.

Domowa granola bakaliowa

Składniki:

Domowa granola bakaliowa

 

Sposób przygotowania:

Domowa granola bakaliowa
Do miski wsypujemy płatki i dodajemy rodzynki, żurawinę, siemię lniane i mieszamy. Migdały siekamy drobno a morele kroimy w paseczki i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy razem.

Do mieszanki dodajemy olej i miód, mieszamy. Przesypujemy na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Następnie studzimy i przesypujemy do szklanego pojemnika. Smacznego.