Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

Domowa pasztetowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Swojska pasztetowa -najlepsza

Domowa pasztetowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowa pasztetowa

 

  • 1,5 kg podgardla
  • 2 kg wątroby
  • 4 cebule
  • 1kg kaszy manny
  • sól, pieprz
  • rosół 1,5 l

 

Sposób przygotowania:

Domowa pasztetowa
Wątrobę zaparzamy (nie gotujemy ) Wystudzoną mielimy przez maszynkę. Ugotowane podgardle mielimy na najdrobniejszych oczkach, dodajemy do wątroby. Dodajemy do podgardla i wątroby kaszę manną, cebulę (podsmażoną) , wlewamy rosół i doprawiamy pieprzem i solą.Dokładnie mieszamy wszystko ze sobą . Po nałożeniu do jelit naszej pasztetowej gotujemy ok 60 minut ( nie za dużym ogniu )
Domowa pasztetowa
Zmielone , wymieszane składniki, dodajemy do flaków i gotujemy