2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Domowa pieczeń mięsna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Rewelacyjna domowa pieczeń spożywana na zimno do kanapek

Domowa pieczeń mięsna Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowa pieczeń mięsna

 

  • 1 kg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 4 jajka wiejskie
  • 2 cebule
  • 2 czerstwe kajzerki
  • 1 łyżeczka soli ziołowej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki bazylii suszonej
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
  • szczypta mielonego kminku

 

Sposób przygotowania:

Domowa pieczeń mięsna
Mięso mieszane mielimy jeśli kupimy nie mielone ,boczek wędzony również zmielić z mięsem .Bułki namoczyć w zimnej wodzie lub mleku odcisnąć ,mięso mieszamy z kajzerkami dodajemy posiekaną w kosteczkę cebulę ,wbijamy jajka doprawiamy przyprawami wymieszać dokładnie masę ,wyłożyć do formy żaroodpornej wysmarowanej masłem lub do keksówki przykryć kawałkiem aluminiowej folii i wstawić do nagrzanego do 195* piekarnika piec około 45 min po tym czasie odkryć i piec jeszcze 10 minut do zrumienienia.Odstawić do całkowitego wystygnięcia.Potem zimne kroić na plastry i podawać do pieczywa .
Domowa pieczeń mięsna
masę mięsną wyrabiamy z bułeczką i jajkami pieczemy