Sposób przygotowania:
Domowa tortilla wieprzowo wołowa
Tortilla:
Do miski wsypuję mąkę, dodaję sól, olej i wodę, wyrabiam ciasto. Ciasto dzielę na 6 równych części, każdą część wałkuję na placek i piekę na suchej nagrzanej patelni po 30 sekund z każdej strony.
Wołowinę i wieprzowinę kroję w łuski (kroję zamrożone mięso), przekładam do rondla i polewam olejem, doprawiam solą pieprzem, papryką, majerankiem i oregano - smażę do miękkości mięsa.
Placek tortilli smaruję sosem hamburgerowym i ketchupem, układam porcję mięsa i porcję surówki wielowarzywnej, zwijamy w rulon i podaję.
Do miski wsypuję mąkę, dodaję sól, olej i wodę, wyrabiam ciasto. Ciasto dzielę na 6 równych części, każdą część wałkuję na placek i piekę na suchej nagrzanej patelni po 30 sekund z każdej strony.
Wołowinę i wieprzowinę kroję w łuski (kroję zamrożone mięso), przekładam do rondla i polewam olejem, doprawiam solą pieprzem, papryką, majerankiem i oregano - smażę do miękkości mięsa.
Placek tortilli smaruję sosem hamburgerowym i ketchupem, układam porcję mięsa i porcję surówki wielowarzywnej, zwijamy w rulon i podaję.