Sposób przygotowania:
Domowa tortilla
Należy opłukać filet z kurczaka, pokroić w paski około 4 centymetrowe, przyprawić ( można do przyprawienia użyć soli, pieprzu, bazylii, ziół prowansalskich ) i usmażyć na oleju, po usmażeniu przełożyć do miski i przykryć pokrywką by nie wystygły. Następnie kroimy w pół - plastry pomidor i cebulę. Sos czosnkowy : 1/3 jogurtu naturalnego, 1 lub 2 łyżki majonezu, odrobina soli i pieprzu. Czosnek należy wycisnąć lub potrzeć na tarce na najmniejszych oczkach. Czosnek należy dodać w zależności od upodobania, ja lubię dużo czosnku więc dodaję około 4 dużych ząbków. Na końcu do sosu dodajemy posiekany koperek.Ciasto na tortille kładziemy na patelni z rozgrzaną oliwą. Smażymy chwilkę z oby dwóch stron, uważając aby się nie przypaliły. Na podgrzane ciasto na tortillę kładziemy umyty liść sałaty lodowej, kilka pasków usmażonego wcześniej fileta z kurczaka, garść kukurydzy konserwowej, kilka pól - plastrów pomidora i cebuli, 4 zielone oliwki. Wszystko polewamy sosem czosnkowym. Zawijamy ostrożnie tortille by nie zrobić dziury w cieście i nic z niej nie uciekło. Taką zawiniętą tortille można od razu podawać do jedzenia.
Nevada