Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Domowa tortilla z kapustą pekińską i kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Domowy kebab przygotowany z piersią z kurczaka w chrupiącej panierce z dodatkiem sosów i kapusty pekińskiej

Domowa tortilla z kapustą pekińską i kurczakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowa tortilla z kapustą pekińską i kurczakiem

 

  • 1 ugotowana pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • sól i pieprz
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • kapusta pekińska
  • 4 łyżki sos majonezowo-ketchupowego
  • sos czosnkowy do podania
  • 2 placki tortilli

Sposób przygotowania:

Domowa tortilla z kapustą pekińską i kurczakiem
Pierś z kurczaka kroimy w poprzek na plastry około 6 plastrów. Do miski wbijamy jajko, dodajemy proszek do pieczenia i sól z pieprzem do smaku, mieszamy, przekładamy kąski kurczaka, obtaczamy go w jajku. Do drugiej miski wsypujemy mąkę i paprykę i mieszamy, kąski kurczaka przekładamy do maki i mieszamy. Kurczaka smażymy na głębokim oleju do uzyskania chrupkiej panierki. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni, smarujemy sosem majonezowo-ketchupowym nakładamy poszatkowana pekinkę oraz osmażonego kurczaka, polewamy sosem czosnkowym i zwijamy, opiekamy przez około 3-4 minuty do zarumienianie tortilli.
Domowa tortilla z kapustą pekińską i kurczakiem
Etap 1 gotowanego kurczaka kroimy na plastry
Domowa tortilla z kapustą pekińską i kurczakiem
Etap 2 do jajka przekładamy ugotowanego kurczaka
Domowa tortilla z kapustą pekińską i kurczakiem
Etap 3 do mąki z papryką przekładamy kurczaka
Domowa tortilla z kapustą pekińską i kurczakiem
Etap 4 usmażone kąski kurczaka układamy na tortilli z sosem i kapustą