Sposób przygotowania:
Domowa tortilla z kurczakiem
Pomidora i ogórka zielonego myjemy i kroimy w plasterki. Kapustę pekińską szatkujemy na drobne paseczki. Następnie kurczaka kroimy w drobna kostkę i przyprawiamy: papryką słodką, papryką ostrą, ziołami prowansalskimi, przyprawą do gyrosa. Następnie kurczaka podsmażamy na patelni z odrobina oliwy do smażenia. Placki tortilli lekko zmaczamy łyżeczką wody i kładziemy na patelni z jednej i drugiej strony po 1 minucie. Następnie na placek wykładamy sos czosnkowy, kapustę pekińską, pomidorki, ogórka zielonego oraz kawałki smażonego kurczaka. Następnie powoli i starannie zwijamy placek w rulon. Na dół możemy założyć folię aluminiową wtedy nic nie będzie ciekło i będzie się trzymało całości. Smacznego!!! Na pewno lepsza domowa tortilla niż z baru fast food.