VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 28

Bogato nadziane placki tortilli z soczystym kurczakiem, pieczarkami i zapieczonym serem. Chrupkości nadają świeże warzywa.

Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami

Składniki:

Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami

 

  • 4 placki tortilli śr. 30 cm
  • 400 g fileta z piersi kurczaka
  • Przyprawa do gyrosa
  • 150 g pieczarek
  • 150 g żółtego sera
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 pomidory
  • 1 ogórek
  • 8 łyżek sosu czosnkowego

Sposób przygotowania:

Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami

ETAP 1:

Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami
Przygotowanie, doprawienie i usmażenie kurczaka z pieczarkami

Filet z piersi kurczaka kroimy w drobną kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Pieczarki kroimy w pół plasterki. Kurczaka z pieczarkami smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni.

ETAP 2:

Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami
Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.

Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.

ETAP 3:

Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami
Świeże warzywa całości nadają chrupkości

Świeże warzywa, pomidor, ogórek i paprykę kroimy w kosteczkę. Na płatach tortilli rozsmarowujemy łyżkę sosu. Układamy kurczaka z pieczarkami, świeże warzywa i ser. Zawijamy w rożek. Górę posypujemy serem. Placki lepiej zawinąć w folię aluminiową, wtedy nam się nie rozpadną. Gotowe tortille zapiekamy w piekarniku w 190*C przez 5-7 minut (do momentu rozpuszczenia sera).


Tagi:

dania