Sposób przygotowania:
Krem szpinakowy z fetą i czosnkiem
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę i gotować w rosole, aż zmiękną.
W międzyczasie przebrać i umyć świeży szpinak, oderwać twarde ogonki, a liście pokroić i dodać do zupy. Gotować kilka minut, po czym dolać zimne mleko i zmiksować.
Zupę doprawić płynną przyprawą do zup, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i sproszkowaną cebulą. Rozlać zupę na talerze i posypać kawałkami sera feta.
W międzyczasie przebrać i umyć świeży szpinak, oderwać twarde ogonki, a liście pokroić i dodać do zupy. Gotować kilka minut, po czym dolać zimne mleko i zmiksować.
Zupę doprawić płynną przyprawą do zup, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i sproszkowaną cebulą. Rozlać zupę na talerze i posypać kawałkami sera feta.