patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Domowa wędlina na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny pieczony schab. Idealny i bardzo łatwy w przygotowaniu. Nie ma yo jak domowa wędlina na kanapki.

Domowa wędlina na kanapki

Składniki:

Domowa wędlina na kanapki

 

  • 1 kg schabu bez kości
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki wegety
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego
  • 1 łyżeczka czosnku mielonego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Folia aluminiowa
  • Dodatkowo np. chrzan czy żurawina

Sposób przygotowania:

Domowa wędlina na kanapki
Schab myję. Za pomocą papierowego ręcznika suszę mięso.

Następnie mięso dokładnie obtaczam w przyprawach. Polewam sosem sojowym.

Mięso zakręcam bardzo dokładnie w foli aluminiowej. Za pomocą widelca robię małe dziurki w foli.

Piekę w piekarniku ok 1 godz 30 min w 180 stopniach. Zostawiamy w folii do wystygnięcia.

Kiedy będzie lekko ciepły zdejmuję folię i wkładam do lodówki na kilka godzin.

Kroję na kanapki z chrzanem. Smacznego.  



Tagi:

przystawki