misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 678]

Domowa zupa krupnik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny domowy krupnik. Doskonały na obiad i dla dużych i dla małych. Moje księżniczki uwielbiają kaszę więc taka zupa jest jak znalazł.

Domowa zupa krupnik Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowa zupa krupnik

 

Sposób przygotowania:

Domowa zupa krupnik
Pora dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki. marchew obieramy, myjemy, osuszamy i trzemy na tarce o dużych oczkach.

W garnku topimy masło. Wrzucamy na nie pokrojone warzywa i przesmażamy. Następnie do warzyw wrzucamy pałki z kurczaka i obsmażamy.

Do garnka wlewamy rosół drobiowy i dodajemy liść laurowy oraz angielskie ziele. Doprowadzamy do wrzenia po czym zmniejszamy ogień i gotujemy na "wolnym" ogniu, aż mięso zmięknie.

Gdy to nastąpi wyjmujemy je z zupy, do której wsypujemy kaszę jęczmienną. Wyjęte mięso obieramy z kości i kroimy na mniejsze kawałki i ponownie wrzucamy mięso do garna z zupą.

Podajemy, gdy kasza napęcznieje.
Domowa zupa krupnik
Startą na tarce marchew oraz pokrojonego pora przesmażamy na maśle
Domowa zupa krupnik
Do przesmażonych warzyw dodajemy pałki które obsmażamy
Domowa zupa krupnik
Do garnka wlewamy rosół drobiowy i dodajemy liść laurowy i angielskie ziele
Domowa zupa krupnik
Mięso wyjmujemy z garnka i kroimy na mniejsze kawałki