Sposób przygotowania:
Domowa zupa krupnik
Pora dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki. marchew obieramy, myjemy, osuszamy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
W garnku topimy masło. Wrzucamy na nie pokrojone warzywa i przesmażamy. Następnie do warzyw wrzucamy pałki z kurczaka i obsmażamy.
Do garnka wlewamy rosół drobiowy i dodajemy liść laurowy oraz angielskie ziele. Doprowadzamy do wrzenia po czym zmniejszamy ogień i gotujemy na "wolnym" ogniu, aż mięso zmięknie.
Gdy to nastąpi wyjmujemy je z zupy, do której wsypujemy kaszę jęczmienną. Wyjęte mięso obieramy z kości i kroimy na mniejsze kawałki i ponownie wrzucamy mięso do garna z zupą.
Podajemy, gdy kasza napęcznieje.
W garnku topimy masło. Wrzucamy na nie pokrojone warzywa i przesmażamy. Następnie do warzyw wrzucamy pałki z kurczaka i obsmażamy.
Do garnka wlewamy rosół drobiowy i dodajemy liść laurowy oraz angielskie ziele. Doprowadzamy do wrzenia po czym zmniejszamy ogień i gotujemy na "wolnym" ogniu, aż mięso zmięknie.
Gdy to nastąpi wyjmujemy je z zupy, do której wsypujemy kaszę jęczmienną. Wyjęte mięso obieramy z kości i kroimy na mniejsze kawałki i ponownie wrzucamy mięso do garna z zupą.
Podajemy, gdy kasza napęcznieje.