szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Domowe biszkopciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Delikatne biszkopciki domowej roboty.

Domowe biszkopciki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe biszkopciki

 

Sposób przygotowania:

Domowe biszkopciki
Zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier dalej ubijając. Dwa rodzaje mąki wymieszac ze sobą. Następnie delikatnie mieszamy pianę z żółtkami i mąką. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy porcje ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 12 minut, aż bbiszkopciki się zrumienią. Studzimy na kratce.
Domowe biszkopciki
Zaczynamy od oddzielenia białek od zoltek
Domowe biszkopciki
Bialka ubiajmy na sztywną piane nasteponie dosypujemy cukier
Domowe biszkopciki
Do piany dodajemy zoltka i mąki i dokladnie aczkolwiek delikatnie mieszamy
Domowe biszkopciki
Na blachę wylozona papierem do pieczenia wykładamy łyzka porcje ciasta

Tagi:

jajko jajka