Sposób przygotowania:
Domowe bułeczki 3
Drożdże rozkruszamy do ciepłej wody, dodajemy cukier, mieszamy. Następnie odstawiamy całość na kilkanaście minut w ciepłe miejsce, aby drożdże zaczęły pracować. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy wyrośnięty rozczyn, sól oraz oliwę i wyrabiamy dokładnie ciasto, do momentu, aż zacznie odchodzić od ręki, Następnie wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstwiamy w ciepłe miejsce, aby ciasto wyrosło. Następnie z wyrośniętego ciasta formujemy niewielkie kulki, układamy na blasze i lekko spłaszczamy je dłonią. Bułeczki odstawiamy na kilka minut, aby ponownie podrosły. Gotowe bułeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C 30 minut,
toptiptop
najbardziej do gustu przypadły mojej 2 letniej córeczce!!! są pulchniutkie.